Welke hulp bieden we?
Online zelfhulp en online (chat)begeleiding door een professionele hulpverlenerDe online hulp is kosteloos en deelnemers kunnen anoniem blijven
Bij sommige organisaties wordt de hulp ook 'blended' aangeboden. Meer info
Depressiehulp
Hulp bij depressie en verwante klachten.
Drughulp
Hulp bij drugproblemen (cocaïne, speed, xtc, GHB, …).
Blended hulp
Blended hulp betekent dat het online aanbod gecombineerd wordt met persoonlijke contacten die niet online doorgaan. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een aantal Centra Geestelijke Gezondheidszorg en bij het Studentengezondheidscentrum van KULeuven.
Bij blended hulp hoef je je niet online aan te melden. Je persoonlijke hulpverlener zal voor jou een account aanmaken en je toegang geven tot het online programma.
Perinatalehulp
We vinden het belangrijk om goed zorg te dragen voor (toekomstige) ouders, zodat zij zich meer gesteund voelen om zorg te dragen voor hun (toekomstige) kinderen. 10-20% van de vrouwen ervaart depressieve- of angstklachten tijdens de perinatale periode en ook hun partners kunnen last hebben van een depressieve stemming (5-10%).
Het huidige hulpverleningslandschap kan het aantal hulpvragen niet altijd opvangen, of men bereikt momenteel veel mensen niet omdat ze de stap naar hulpverlening niet durven zetten.
Daarom ontwikkelden en lanceerden we in 2024 Perinatalehulp.be om tegemoet te komen aan deze zorgnoden met een laagdrempelig online en blended aanbod voor iedereen met perinatale klachten. De website zal verder worden uitgebreid met betrouwbare informatie, een zelfhulpprogramma en een lotgenotenforum.
Wie zijn we?
Beleid
OnlinePsyHulp is een gezamenlijk initiatief van CGG Kempen, De Pont en Integra Limburg. Erkend en gefinancierd door de Vlaamse overheid.
Online team
Een netwerkteam van professionele hulpverleners (psychologen en psychotherapeuten) die verbonden zijn aan de genoemde CGG.
Contactformulier
Dit formulier is niet bedoeld voor noodoproepen.
Online aanbod voor jongeren
Er is een grote nood, zeker in de nasleep van de COVID-19 pandemie, aan een degelijk, geïntegreerd en empirisch onderbouwd aanbod van onlinehulp voor jongeren. Het uitbouwen van een modulair aanbod voor de meest voorkomende psychologische problemen bij jongeren in de transitieleeftijd (16-23 jaar) was daarom een top prioriteit van OnlinePsyHulp in 2023.
We zetten in op de ontwikkeling van zowel (a) thematische modules die zich richten op concrete problemen bij jongeren zoals ‘sombere buien’, angst, automutilatie, eetproblemen, middelengebruik en relatieproblemen, als (b) meer transdiagnostische modules die zich richten op onderliggende persoonlijkheids- of relationele problemen.